Την Κυριακή η 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Στις 17 Μάη θα πραγματοποιηθεί φέτος η 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Η εκκίνηση θα γίνει στις 8 π.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα και ο τερματισμός στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη σημειώνει ότι «η ΕΕΔΥΕ φέτος συμπληρώνει: 60 χρόνια ζωής και δράσης. 60 χρόνια αντιιμπεριαλιστικών αγώνων στη χώρα μας και διεθνώς μέσω του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), για ένα ειρηνικό μέλλον, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια κι εκμετάλλευση.

Η ΕΕΔΥΕ συνεχίζει και εντείνει την αντιιμπεριαλιστική – φιλειρηνική πάλη απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην 35η Μαραθώνια Πορεία και στις υπόλοιπες πορείες που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του  ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα για την 35η Πορεία Ειρήνης θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.30 το πρωί, με ώρα προσέλευσης το αργότερο μέχρι 6.15 πμ. Πούλμαν επίσης ξεκινούν από διάφορες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης δίνει οδηγίες προς τους ειρηνοδρόμους που θα πορευτούν την Κυριακή 17 Μάη 2015 για να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 17 Μάη η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και οι Επιτροπές Ειρήνης διοργανώνουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. μπροστά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού (επί της Λεωφόρου Στρατού) και πορεία προς το Προξενείο των ΗΠΑ, με κατάληξη στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Στη Λάρισα θα γίνει πορεία ειρήνης στις 20 Μάη με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 5:30 το απόγευμα από το Μεζούρλο και θα καταλήξει στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Επίσης, στο πλαίσιο των 60 χρόνων που συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει έκθεση με ζωγραφιές από τα παιδιά της πόλης, με θέματα ειρήνης. Τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα ενώ τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 28 Μαϊου και ώρα 7:00 μ.μ.

Advertisements
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged . Bookmark the permalink.