Η ταξική τύφλωση…

Δεν τις είδαν! 

Δεν είδαν τις εκατοντάδες γυναίκες, από όλα τα αστικά κέντρα και τα χωριά της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας που γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο του ΤΕΙ Αθήνας, φτάνοντας στο 12ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας 11-13 Νοέμβρη.

Δεν τις είδαν τα αστικά ΜΜΕ που κατά τα άλλα κόπτονται για τη δυνατότητα της αντικειμενικής τους ενημέρωσης προς τους Έλληνες πολίτες!

Δεν τις είδαν γιατί απλά τα εμπόδισε η ταξική και διαχρονική τους τύφλωση. Νομίζουν ότι τους διευκολύνει η μέθοδος της «μη είδησης» στην εξαφάνιση της δράσης του λαϊκού μας κινήματος, της ΟΓΕ, που ξεσκεπάζει τα αίτια και τους υπαίτιους, για τα βάσανα, τη φτώχεια και την ανεργία που ταλανίζουν τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας.

Ξεσκεπάζει τον καπιταλισμό για τον οποίο οι γυναίκες της εργατικής τάξης αποτελούν διαχρονικό καύσιμο για την κερδοφορία του κεφαλαίου, τις πολιτικές της ΕΕ, που σύνοδο τη σύνοδο και συνθήκη τη συνθήκη στην ΕΕ πλέκουν το γαϊτανάκι που προορίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για μηχανές μερικής απασχόλησης με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος στους κεφαλαιοκράτες και για μηχανές πλήρους απασχόλησης στην αναπαραγωγή φρέσκων εργατικών χεριών.

Όμως, η νέα βάρδια του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, πλάι στις παλιές αγωνίστριες ήταν εκεί μαχητική και ταξικά προσανατολισμένη. Οι δεκάδες ομιλήτριες μίλησαν για όλα. Για τα κατακτημένα δικαιώματα που τους κατήργησαν, δεξιοί, αριστεροί και αριστεροδέξιοι σωτήρες. Μίλησαν για αυτά που διεκδικούν για τις σύγχρονες ανάγκες τους, σύμφωνα με τον πλούτο που παράγουν με τα χέρια και το μυαλό τους.

Δεκάδες οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, νέες άνεργες και εργαζόμενες, μικρομάνες, φοιτήτριες, συνταξιούχες, αυτοαπασχολούμενες πήραν το λόγο και μίλησαν για την εργασία, την ανεργία και τη φτώχεια, για τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, την Παιδεία και την Προσχολική Αγωγή, για τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς, την Υγεία και τους ασθενείς «πελάτες» που φτάνουν στο κατώφλι των νοσοκομείων που έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις, για τους καρκινοπαθείς που κατά τη διάρκεια των 2 και 4 μηνών της αναμονής τους για ακτινοθεραπεία έχουν φτάσει σε μη ιάσιμο στάδιο, για τη μητρότητα, τις ανασφάλιστες έγκυες που καλούνται να καλύψουν τη δαπάνη όλων των ιατρικών εξετάσεων, τη μετανάστευση και τη προσφυγιά, τη βία, την πορνεία και τα ναρκωτικά ως αποτέλεσμα της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν έμεινε έξω από τον προβληματισμό των συνέδρων και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων της οποίας η φωνή ακούγεται μόνο για τη στήριξη των βάρβαρων ευρωεπιλογών της συγκυβέρνησης, για τις θεωρίες περί «κοινωνικού φύλου», της έμφυλης ισότητας και για τις επεξεργασίες που θα ενσωματώνουν την αγανάκτηση των γυναικών, για να επικρατεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στα νοσοκομεία και στις σχολές απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ δεν είναι διατεθειμένες να «τσιμπήσουν» στις νέες θεωρίες της άρχουσας τάξης ούτε να υποκύψουν στον εκβιασμό να διαλέξουν ανάμεσα στη «Σκύλλα και Χάρυβδη», να διαλέξουν το σχοινί που θα τις κρεμάσει. Είναι αποφασισμένες να σταθούν δίπλα στο ταξικό εργατικό κίνημα μέχρι την τελική νίκη που θα τις απαλλάξει από τους εκμεταλλευτές του μόχθου τους και θα φορέσουν γυαλιά μεγάλης ευκρίνειας σε όσους πάσχουν από ταξική τύφλωση και δεν τις βλέπουν.

Τα μετερίζια του αγώνα δεν εξαφανίζονται κατά πως νομίζουν οι προφέσορες της μη και της παρα-πληροφόρησης. Το σύνθημα του 12ου Συνεδρίου της ΟΓΕ, θα φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας από τις τελάληδες μέλη των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ:

«Γυναίκα, βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση».

Πηγή : ΕΔΩ

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία and tagged , , . Bookmark the permalink.