Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί η Επιτροπή Ανέργων Ηλιούπολης και οι Λαϊκές Επιτροπές Ηλιούπολης και Γλυφάδας στο τοπικό κατάστημα της ΕΥΔΑΠ, καταγγέλοντας την απαράδεκτη απόφαση να αφαιρεθεί μετρητής νερού από μακροχρόνια άνεργη, μητέρα δύο επίσης άνεργων παιδιών, που έχει όλα τα κριτήρια που πιστοποιούν την οικονομική εξαθλίωση και φτώχεια, όπως και χιλιάδες άλλοι, και θα παίρνει το ΚΕΑ δηλαδή το εξευτελιστικό ποσό των …200 ευρώ(!!!) και αν, ως επίδομα.

Η άνεργη μητέρα αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στα καθημερινά έξοδα της και φυσικά στην εξόφληση των λογαριασμών της, είχε καταθέσει αίτημα στην ΕΥΔΑΠ, για μακροχρόνια ρύθμιση του ποσού που όφειλε, με όσο το δυνατόν χαμηλότερες δόσεις.

Αντί να της απαντήσουν στο αίτημά της, της έστειλαν πριν λίγες μέρες ειδοποίηση κατάσχεσης του σπιτιού της και στη συνέχεια χθες της αφαίρεσαν και τον μετρητή!!!!!!

Τα μέλη των Επιτροπών μοίρασαν ανακοίνωση σε όλους τους παρευρισκόμενους, καταθέτοντας παράλληλα και υπόμνημα στο πρωτόκολλο. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την διευθύντρια του τοπικού καταστήματος, η οποία αφού προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, παρότρυνε τα μέλη των Επιτροπών να βάλουν όλοι από 1 ευρώ για να μπορεί να πληρώνει η άνεργη τις οφειλές της, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να μοιράσει τη φτώχεια και την εξαθλίωση που έχουν περιέλθει οι λαϊκές οικογένειες από τις πολιτικές της ΕΕ, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μετά την έντονη αντίδραση από τα μέλη των Επιτροπών, έδωσε εντολή για την επανατοποθέτηση του μετρητή και υποσχέθηκε να εισηγηθεί ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των παράλογων προστίμων που έχουν επιβληθεί αλλά και ευνοϊκή ρύθμιση της οφειλής.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.