ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους εργαζόμενους του Ξενοδοχείου «Athens Ledra»

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα ενάντια  στην απληρωσιά και την ανεργία

Οι εργαζόμενοι του Ξενοδοχείου «Athens Ledra» δίνουν μια σκληρή μάχη εδώ και 264 μέρες για να έχουν δουλειά. Έναν αγώνα που αφορά όλη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Η κινητοποίηση τους δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στο “Athens Ledra” και του σωματείου τους αλλά όλων των εργαζομένων ενάντια στην απλήρωτη εργασία, στις απολύσεις και την ανεργία, στην καταστρατήγηση και το κουρέλιασμα των κλαδικών Συμβάσεων. Είναι αυτή η ίδια πολιτική που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην καταστροφή, την ανεργία και την εξαθλίωση, την απλήρωτη και κακοπληρωμένη εργασία.

Σε αυτήν τη μάχη είμαστε δίπλα τους και απέναντι από την εργοδοσία και την κυβέρνηση που με την πολιτική της υποβαθμίζει συνεχώς τις ζωές όλων μας. Καταγγέλλουμε την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ενεργοποιεί το αντεργατικό της οπλοστάσιο τσακίζοντας κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι ιδιοκτήτες του «Athens Ledra» αυτό το διάστημα συνεχίζουν ανενόχλητοι και με την ανοχή της κυβέρνησης την επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε άλλες πολυεθνικές. ΣΕΒ, εφοπλιστές, τραπεζίτες, ξενοδόχοι και λοιποί μετράνε νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές που τους δίνει η Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή, αξιοποιούν την κατάσταση που διαμορφώνεται από Κυβέρνηση – ΕΕ για να επιβάλλουν ακόμη χειρότερες εργασιακές συνθήκες στους χώρους δουλειάς.

Εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι μόνο η ενδυνάμωση του αγώνα της Λαϊκής Συμμαχίας, των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στα μονοπώλια, μπορεί να βάλει φρένο στην ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για αύξηση των κερδών του. Οι ανάγκες μας σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τους στόχους και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, καθημερινά στα γραφεία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 11:30 & 19:00 – 21:00.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.