Περί

Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης προχώρησε στη συγκρότηση Επιτροπής Ανέργων στην περιοχής μας, μπροστά στην ανάγκη της οργάνωσης των ανέργων σε αγωνιστικό δρόμο, με πλαίσιο διεκδικήσεων και στόχους.

Είμαστε άνεργοι και άνεργες, νέοι και νέες, που γνωριστήκαμε μαζί σας στους διαδρόμους του ΟΑΕΔ και σας μιλήσαμε για την ανάγκη διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά.

Πολλοί από εμάς ψάχνουμε για δουλειά καθημερινά και σας συναντάμε, μιλώντας σας για την ίδια ανάγκη όλων των ανέργων, για το ίδιο δικαίωμα που με τις πολιτικές τους μας το στέρησαν οι δικομματικές – τρικομματικές κυβερνήσεις των μονοπωλίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Στο όνομα της «σωτηρίας της Ελλάδας» οι επιχειρηματικοί όμιλοι ξεζουμίζουν τους εργάτες κλείνουν χιλιάδες μικρομάγαζα, εφαρμόζουν ελαστικά ωράρια, τσαλαπατούν εργασιακά δικαιώματα και την ίδια ώρα μεγαλοτραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανοι απαλλάσσονται από ασφαλιστικές εισφορές, μειώνεται η φορολογία τους, χρηματοδοτούνται από το κράτος κι όλα αυτά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχει φρένο στην επίθεση. Με τους μισθούς των 380€, την 3ωρη – 4ωρη κακοπληρωμένη δουλειά και τη δουλειά μία ημέρα την εβδομάδα, σπρώχνουν στην εξαθλίωση όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανέργων για να αυγατίσουν τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Μετά από ενάμιση χρόνο ζωής της Επιτροπής, αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτό το site για να μπορούμε όχι μόνο να ενημερωνόμαστε, αλλά και να μεταφέρουμε την πείρα και την εμπειρία μας, τις δυσκολίες και τα προβλήματα, τα άγχη και τις αγωνίες, καθώς και την καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας.

Η θέση μας, η θέση όλων των ανέργων, είναι στην οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν οι μειώσεις των μισθών, των επιδομάτων του ΟΑΕΔ. Για να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων.

Η Επιτροπή Ανέργων Ηλιούπολης καλεί όλους τους ανέργους να οργανώσουν την πάλη τους στο πλευρό των εργαζομένων, να δώσουν μαζική απάντηση. Καμία υποταγή στους νόμους τους. Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του τη φτώχεια και την ανεργία. Η θέση μας είναι στον αγώνα. Μέσα από τη Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλούμε σε συστράτευση κάθε άνεργο.

Τέρμα πια στις αυταπάτες
ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες

Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, διεκδικούμε άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

• Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.

• Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.

• Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

• Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και την οικογένεια τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

• Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

• Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους.

• Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο.
• Διαγραφή των χρεών από τόκους.

• Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

• Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης. Κατάργηση του νόμου για τη δημιουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ.

• Επανασύσταση ή σύσταση θέσεων εργασίας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, χωρίς βλαπτική μεταβολή των εργασιακών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων.

• Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων.

Καμιά κυβέρνηση ότι πρόσημο και αν έχει δε μπορεί να ξεπεράσει σε ισχύ τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν διεκδικεί το δίκιο της. Να μην περάσουν λογικές αναμονής ή αυταπάτης πως το κεφάλαιο που σε όλες τις φάσεις είτε σε περιόδους ανάκαμψης είτε σε περιόδους κρίσης της οικονομίας, άρπαζε τον πλούτο που με ιδρώτα έβγαζαν οι εργαζόμενοι, θα σταυρώσει τα χέρια και θα παραχωρήσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργούν νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, παγιώνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Μη συμβιβάζεσαι με τα ψίχουλα!

Απέρριψε τον βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Δεν είναι ούτε μοναδικός ούτε αιώνιος.

Έχεις πείρα! Βλέπεις πως μόνο φτώχεια, ανεργία, πολέμους και δυστυχία φέρνει!

Δυνάμωσε τις επιτροπές ανέργων. Έλα μαζί να διεκδικήσουμε άμεσα τη ζωή που μας ανήκει και όχι τη ζωή που θέλουν οι άλλοι να ζήσουμε.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.